TOMJANSSEN737
nothing but music

Basgitaarles


Na 25 jaar met veel passie basgitaar lessen en popband coaching op de muziekschool van Arnhem te hebben gegeven, moet je voor basles van Tom Janssen even een klein stukje de Rijn afzakken. De lessen worden gegeven in Huissen, in zijn eigen kleine maar erg fijne Studio737. De locatie is goed met openbaar vervoer te bereiken. Een boot is niet vereist.


Tom is afgestudeerd aan het conservatorium en heeft al heel wat ervaring in lesgeven. Hij speelt nog langer als bassist in verschillende bands en heeft heel Nederland en grote stukken van Europa gezien. Ook is hij  eigenaar van zijn eigen Studio737.


Veelzijdigheid kenmerkt zijn baslessen. De lessen worden aan de leerling aangepast. Geen leerling of les is hetzelfde. Tom maakt graag jonge leerlingen enthousiast voor het gaafste instrument van de band. Maar hij heeft ook al heel wat gevorderde bassisten geholpen met hun voorbereidingen voor het conservatorium en de rock-acedemie. Alle muziekstijlen zijn welkom. Beginners en gevorderden, jong en oud, voor iedereen is er nog wat te leren. Met Spotify en You Tube kan snel aan een verzoek van een leerling worden voldaan. Leerlingen leren ook zelf naar muziek te luisteren en hoe ze zelf een baspartij kunnen uitzoeken. Een les kan zelfs gecombineerd worden met opname, compositie, mix, Cubase en Ableton tips. Stukken van je eigen band zijn ook altijd welkom om mee aan de slag te gaan.

Voorop staat plezier, lol en passie voor muziek in het grote geheel.


Lessen zijn voor de jeugd 3 kwartier en voor volwassenen 1 uur.


onderwerpen die aan bod komen:


stemmen

groove/timing

sound/effecten/pedalen

akkoorden/theorie

metronoom/drumcomputer

meespelen met liedjes

techniek/houding

noten lezen/tabs/op gehoor

improviseren/baslijnen maken

slappen/tappen (niet teveel)

classis basslines/hits/top 2000

belangrijke bassisten

op verzoek: Cubase/Ableton/recording tips

pop/rock/blues/klassiek/jazz/hiphop/heavy/dance/funk/disco/etcBel of mail voor meer info, prijzen en/of proefles(10 euro). Handige linkjes:


Paul's Bass Matters Nijmegen

http://www.bassmatters.nl

De Bassist

http://www.debassist.nl

Bassplayer

http://www.bassplayer.com

www.basgitaarshop.nl

https://bit.ly/2DSVScV